De 10 meest romantische huwelijksaanzoeken

De 10 meest romantische huwelijksaanzoeken

Romantice-Couple-in-Love-Will-You-Marry-MeEen sprookjeshuwelijk begint met een sprookjesaanzoek. Soms is enkel een ring namelijk niet genoeg om het “larger than life” gevoel uit te drukken dat twee zielsverwanten verbindt. Daarom gaan mensen dan ook tot het uiterste om dat ene speciale moment perfect in te kleden. Het is het ideale plaatje van de ridder op het witte paard, die eeuwige trouw belooft aan zijn droomprinses. Dat dat aanvoelt als een meeslepende film, heeft misschien ook wel een beetje te maken met de (al dan niet verborgen) camera die dat onvergetelijke moment vaak vastlegt.

Prinses voor een dag

Maar hoewel de voorbereiding tijd vergt en de uitvoering misschien niet goedkoop is, is het vooral de originaliteit van veel van deze aanzoeken die in het oog springt. Romantiek is nog steeds niet dood, als je ziet hoe vriendjes hun geliefde op een custom-made voetstuk plaatsen. Ik zeg custom-made, omdat hier natuurlijk geen universele pasvorm voor bestaat. Het is altijd de unieke uitdrukking van een hoogstpersoonlijk verhaal, afgestemd op haar individuele dromen en voorkeuren. Dat kan inderdaad de vorm aannemen van een sprookjesprins in Disney Land, maar het kan evengoed – als zij van videospelletjes houdt – in de vorm van een video game, of voor een Harry Potter fanaat – zoals in één van onderstaande filmpjes – in de vorm van een boek.

Liefde zit in de kleine dingen

Sommige ideeën zijn zo groots dat er ook een serieus prijskaartje aan vasthangt. Maar groter is niet altijd beter. Een unieke plaats, een uniek voorwerp dat je altijd hebt bewaard, het zijn de kleine dingen die een huwelijksaanzoek onvergetelijk maken.

Hieronder kun je enkele van de meest originele “proposals” bekijken:

 

 

Tags: , ,