Een droomhuwelijk op een droomlocatie

Een droomhuwelijk op een droomlocatie

headerDe standaardformule zoals we die allemaal kennen is: eerst trouwen, daarna op huwelijksreis. Maar je kunt het ook combineren. Waarom niet trouwen op het strand van Curaçao? Of het ja-woord geven in Venetië, de stad van de romantiek? Zogeheten “wedding planners” zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Bij een gespecialiseerd reisbureau wordt je vlucht dan als het ware geflankeerd door Cupido. Voorbeelden hiervan zijn Weddingfairy and Extravacanza. Je bezorgt hen een kopie van je paspoort en een internationaal uittreksel van je geboorteakte, en zij doen de rest.

trouwen in het buitenland

Formaliteiten na het feest

Een eerste vraag die je je dan terecht kunt stellen is: “Hoe zit het met de rechtsgeldigheid? Zal mijn huwelijk ook in Nederland officieel zijn?” Daarvoor moet de in het buitenland opgestelde huwelijksakte eerst gelegaliseerd worden. Dat is een formaliteit die eerst door de plaatselijke en daarna door de Nederlandse autoriteiten opgevolgd moet worden. Maar uiteindelijk ben je ook in Nederland ingeschreven in het trouwregister. Omdat papierwerk niet erg romantisch is, neemt de wedding planner ook deze opdracht op zich. Het duurt gemiddeld 2 maanden en kost zo’n €200, maar daarna zijn de verplichte legalisaties en vertalingen wel afgerond.

What happens in Vegas

Las-Vegas-Destination-Wedding-Credit-to-34studioWat het uiteindelijke prijskaartje is van zo’n exotische trouwpartij, hangt een beetje af van je persoonlijke voorkeuren. Net als bij een standaard trouwfeest kun je het zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. De reiskosten zijn natuurlijk wel een vast gegeven, maar ter plekke kun je bijvoorbeeld zelf kiezen in welk hotel je verblijft. En ook bij de huwelijksceremonie zelf zijn er grote verschillen. Als we even het voorbeeld nemen van Las Vegas, via Extravacanza kun je daar kiezen uit de volgende arrangementen:

  • Classic 2015 (voor 356€)
  • Royal 2015 (voor 598€)
  • Classic Elvis (voor 460€)
  • Royal Elvis (voor 632€)
  • Premium Grand Canyon (voor 3017€)

En misschien is Las Vegas, de originele Sin City, wel het voorbeeld bij uitstek. Zelfs grote wereldsterren als Britney Spears en Michael Jordan legden hier al hun geloften af. Het “glitter and glamour” gehalte is dan ook net iets hoger dan op het stadhuis van Leiden of Den Haag…

 

Tags: , ,