Een heerlijke bruiloft: hoe vind je de lekkerste bruidstaart?

Een heerlijke bruiloft: hoe vind je de lekkerste bruidstaart?

Ook weer zo’n bijzonder moment tijdens je huwelijk: na het uitwisselen van de geloften, de zoen en het aanschuiven van de ringen is er natuurlijk het aansnijden van de bruidstaart. Het is even spannend of het goed gaat en de twee poppetjes bovenop aan elkaar blijven zitten. Want ja, als het uit elkaar valt, is dat dan een slecht voorteken? Daar zit je natuurlijk niet op te wachten op je huwelijksdag. En als dat allemaal goed gegaan is: de eerste hap. Dan is het natuurlijk wel fijn als jouw bruidstaart heerlijk smaakt. Waar moet je dan op letten?

Proeven

Ga naar een taartenwinkel waar je een proefsessie mag houden. Proef veel verschillende taarten waardoor je steeds beter weet wat je wilt. En neem anderen mee: je getuigen, je moeder of vriendin. Zoveel smaken, zoveel wensen. En zo wordt het ook meteen een leuk uitje. Zorg dat je ondanks alle stress rondom een huwelijk niet vergeet te genieten.

Dieetwensen

Vergeet niet met al je gasten rekening te houden. Moet de taart glutenvrij, suikerarm, lactosevrij, eivrij, notenvrij, sojavrij enzovoorts zijn? En is het dan nog wel lekker? Er zijn tegenwoordig hypoallergene taarten te krijgen die niet te onderscheiden zijn van gewone taarten. Een andere oplossing: heb je een familielid of vriend met een dieetwens? Maak een speciaal minitaartje of cupcakes zodat diegene ook mee kan smullen.

Bruiloft cupcakes

Wees creatief

Ga je voor de standaardvorm met lagen en twee poppetjes of vind je het leuk om je passie in de taart te verwerken. Je hebt elkaar leren kennen bij het parachutespringen? Waarom dan geen taart in de vorm van een parachute? Of verwerk een mooie spreuk die jullie helemaal typeert in de taart. Gaan jullie op huwelijksreis naar een bijzondere bestemming? Laat dit dan zien. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Je bruidstaart wordt dan extra persoonlijk en dat geeft weer meer kleur aan je huwelijk.

Bewaar een stukje

Het is een traditie om een stuk van de taart in te vriezen en dit op te eten bij een bijzondere gelegenheid zoals je eerste huwelijksjubileum of bij de geboorte van je eerste kind. En er wordt ook wel gezegd dat als het bruidsmeisje met een stukje taart onder haar hoofdkussen slaapt dat zij dan droomt over haar toekomstige echtgenoot. Dan is dat ook meteen weer geregeld. En zo zijn er nog veel meer grappige feitjes over de bruidstaart. Wist je bijvoorbeeld dat het ongeluk brengt als je de taart zelf maakt?

Kortom: proef, durf eens iets anders te doen en vergeet vooral niet te genieten. Dan wordt het een heerlijke bruiloft.

 

Tags: , , ,