Nestje bouwen

Nestje bouwen

Heel wat stellen wonen al samen voor dat ze in het huwelijk treden, maar er zijn er ook die op de dag van het huwelijk officieel gaan samen wonen. Dat betekent dat men vooraf aan het huwelijk een nest moet gaan bouwen. Trekt de een bij de ander in? Huren we een nieuwe huis en geven beiden hun woning op? Kopen we een huis?
Waar gaan we wonen? Welk soort woning zoeken we? Moeten we nu al ruimte plannen voor kinderen? Of zijn er al kinderen die hun eigen kamer nodig hebben? Hoe vinden we een plek die en iedereen bevalt, maar die ook redelijk ligt, zodat we allebei even lang moet reizen om op het werk te komen. Een huis of een appartement? Een tuin of stadswoning?

Meubels moeten worden uitgezocht, behang, verf, gordijnen, een nieuwe slaapkamer. Hebben we al een wasmachine, een koelkast, een fornuis, een vaatwasser, lampen, een eettafel en stoelen, kasten, een kapstok? Hoe mooi het ook is om met de vrouw of man waar je zielsveel van houdt te gaan trouwen en samen te gaan wonen. Neem de tijd, want het vraagt nogal wat aan planning en aan uitzoeken wat je samen mooi vindt en wilt.

Bruid

 

Tags: , , , ,