Samen wonen en wat dat betekent

Samen wonen en wat dat betekent

Vanaf de dag dat je gaat trouwen, en mogelijk eerder, ga je samen wonen. Dat betekent niet alleen een huis huren of kopen en inrichten. Het betekent ook een nieuw adres.
Het betekent tevens nagaan wat verzekert moet worden. De inboedel, het huis zelf, een wa-verzekering, de twee levens. Hoe zit het met zoiets als de wegenwacht? Heb je beiden een auto zijn ze dan alle twee verzekerd of niet en is het niet verstandig om voor de tweede ook een abonnement te nemen op de wegenwacht, en zo ja welk abonnement?

Hoe gaat dat na het werk? Wie kookt, wie wast af of ruimt af? Hoe verdelen we de huishoudelijke taken? Niet traditioneel, waarbij de man de tuin schoffelt en de auto poetst, terwijl de vrouw het huis poetst, stof zuigt, wast en strijkt enzovoorts. Maar meer in de geest van deze tijd, waarbinnen de partners echt gelijk zijn.
Dit is een prima oefening voor de tijd dat het eerste kind zich meldt. Want dan zullen de taken ook verdeeld moeten worden, zodat niet alleen de vrouw ‘s nachts op moet staan of de man de halve nacht met een kindje met last van de tanden in zijn armen probeert het te kalmeren. Een huwelijk in deze tijd vereist dat men elkaar als volwaardig partner accepteert en behandelt en dus ook eerlijk de taken verdeeld.

huishouden-doen

 

Tags: , ,