Tips voor een goed huwelijk

Tips voor een goed huwelijk

Als je eenmaal besloten hebt om te trouwen, ga je er natuurlijk ook vanuit dat jij en je partner ook de rest van jullie leven bij elkaar blijven. Dat is helaas niet altijd het geval. Bijna een op de drie huwelijken in Nederland loopt uit op een echtscheiding. Wat zijn nu de geheimen voor een lang en goed huwelijk? Natuurlijk zijn er dingen die iedereen weet: goed communiceren en rekening houden met elkaar bijvoorbeeld. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende tips om je huwelijk te laten slagen.

Ruzie is niet verboden

ruzie echtpaarRuzie komt voor in iedere relatie. Belangrijk om een lange relatie te laten slagen is niet per se om ruzie te voorkomen, maar om er goed mee om te gaan. Als je samen een conflict kunt oplossen en het naderhand kunt oplossen, zal je relatie langer stand houden. Een goede ruzie kan dan zelfs je relatie versterken. Maar als je negatief in een ruzie staat, en het daarna niet meer goedmaakt, heb je grote kans dat je relatie op de klippen loopt. Dat blijkt uit onderzoek bij zowel volwassenen als adolescenten.

Een gelukkige vrouw en een gelukkig huwelijk

Uit ander onderzoek blijkt dat een gelukkige vrouw de sleutel is tot een lang en gelukkig huwelijk. Hoe blijer een vrouw in een huwelijk, hoe gelukkiger ook de man is. Zorg er dus voor dat je man zijn best doet om je gelukkig te maken. Dat kan onder andere door het geven van complimenten. Ook is het belangrijk dat de man de vrouw laat merken dat hij van haar houdt door dat te zeggen en door het te laten zien (geef eens een knuffel, loop hand in hand enzovoort).

gelukkige vrouw

Kortom: probeer niet krampachtig om geen ruzie te maken. Ruzie maken is niet erg, maar zorg ervoor dat je er goed mee omgaat. Zorg verder dat je als vrouw gelukkig wordt en blijft. Dan heb je de grootste kans op een lang en gelukkig sprookjeshuwelijk.

 

 

Tags: , ,