Voorkom dat je bruiloft in het water valt

Voorkom dat je bruiloft in het water valt

Hoewel je nooit met zekerheid kunt zeggen dat je huwelijk goed afloopt – een op de drie huwelijken in Nederland eindigt tenslotte in een echtscheiding – kun je wél de grote dag zelf zo goed mogelijk plannen om te voorkomen dat er dingen misgaan. Er is in Nederland echter één ding waarop je zelfs als bruidspaar geen invloed hebt: het weer. Veel mensen trouwen in de zomer, omdat ze dan de grootste kans op warm, droog weer hebben. Toch kan er in ons kikkerlandje altijd een bui vallen. Hoe los je dit op?

Bereid je zo goed mogelijk voor

Hoewel je geen invloed hebt op het weer, zijn er wel dingen die je in je voorbereiding kunt doen om te voorkomen dat je bruiloft in het water valt. Zorg bij een bruiloft in de buitenlucht altijd voor een back-up-plan. Check bij de trouwlocatie wat er gedaan kan worden bij regen: hebben zij tenten, of moet je dat zelf regelen? Is er een mogelijkheid om toch naar binnen te gaan enzovoort. Is er slecht weer voorspeld? Regel dan paraplu’s of hippe regenlaarzen en handdoekjes voor je gasten. Bij slecht weer kun je de regen juist gebruiken om bijzondere foto’s te maken. Ga eens op de foto met een leuke paraplu, of breng een paar badeendjes mee. Op die manier kun je ondanks het slechte weer toch leuke, bijzondere trouwfoto’s krijgen.

bruiloft regen

Geen risico? Trouw in het buitenland!

Wil je echt geen risico nemen en honderd procent zeker weten dat je bruiloft droog blijft, dan is de enige oplossing om te trouwen in het buitenland. Kies je voor een tropisch eiland? Check dan wel wat de beste tijd is om daar naartoe te gaan. Je wil tenslotte niet midden in het tornadoseizoen het ja-woord geven.

trouwen buitenland

 

Tags: , , ,