Waar naar toe op huwelijksreis

Waar naar toe op huwelijksreis

De toekomst als nieuwbakken man en vrouw start de dag na de bruiloft. Veel stellen vertrekken dan op huwelijksreis. Overigens zal ook dat vooraf natuurlijk goed met elkaar besproken moeten worden. Waarheen, hoelang, wat mag het kosten?
Neem de kosten van de reis en de oponthoudskosten mee in het budget. Zelfs als deze reis eigenlijk de normale vakantie vervangt. Zo blijf je op de hoogte van de kosten.
Zorg er voor dat de huwelijksreis niet het laatste restje budget is, want hier begint het pad dat men samen gaat bewandelen en het is niet zo slim om dat te moeten doen met een knibbelbudget.

De dag na de grote dag stap je in een vliegtuig en begint de reis die je samen gaat invullen voor de rest van jouw leven. Dat is tenminste de bedoeling.
Alleen al om die reden moet de huwelijksreis geen typische vakantiereis met feesten, terrasjes en strand worden, want dat heb je al gehad en dat komt mogelijk nog wel een paar keer terug voordat de kinderen de vakantie gaan bepalen. Dus, het moet de reis van jullie leven worden. Dat verdient niet alleen een gesprek over de bestemming, maar vooral overeenstemming over de invulling. Goed afgewogen dat wat ieder leuk vindt combineren tot de ideale vakantie. Dat is een prima stap om het huwelijk mee te starten.

huwelijksreis

 

Tags: , , ,