Wat gaat mijn bruiloft kosten?

Wat gaat mijn bruiloft kosten?

Het in dan eindelijk zover, alles is geregeld en de grote dag komt eraan. Maar hoeveel kost deze speciale dag nou eigenlijk? Zijn jullie een klein fortuin kwijt of hebben jullie je er nog relatief goedkoop vanaf kunnen maken? De gemiddelde bruiloft kost rond de € 15.000,- maar of het voor jullie duurder of goedkoper wordt, ligt helemaal aan jullie zelf. Hoe meer personen er uitgenodigd worden en hoe luxer jullie de bruiloft willen, hoe duurder dat het wordt.

Om te beginnen is het altijd handig om een budget vast te stellen. Hierdoor heb je een beeld hoeveel jullie uit wilt geven en later kan bepaald worden hoeveel jullie aan wat willen besteden. Daarnaast zal er altijd rekening gehouden moeten worden met de onvoorziene kosten.  Er zullen altijd dingen komen die duurder uitvallen, dus houd rekening met 10% overschrijding van het budget.

kosten bruiloft overzicht

Het feest na de bruiloft (gemiddeld € 3500,-) en de huwelijksreis (gemiddeld € 3000,-) zijn meestal de grootste kostenposten. Deze worden gevolgd door de bruidsjurk, de ringen, het huwelijks diner en een band voor op het feest. Dit zijn meteen al een aantal punten waarop je zelf veel invloed hebt en dus veel kosten kunt besparen. Hoeveel mensen worden er uitgenodigd op het feest en krijgen deze gasten champagne en kaviaar of houden jullie het bij prosecco en een eenvoudige amuse? Daarnaast kunnen jullie op huwelijksreis naar het Caribische gebied of toch iets dichter bij huis blijven en naar Parijs, de stad van de romantiek gaan.

Je kunt een huwelijk zo duur maken als je zelf wilt. Veel stellen beginnen dan ook al jaren van te voren met sparen voor hun bruiloft om zo hun eigen doel te realiseren.

 

Tags: , , , , ,